Lokalni ukrepi

Zaradi izbruha virusa na bavarski farmi 500 ljudi v karanteni

C.E./STA
26. 7. 2020, 17.41
Posodobljeno: 26. 7. 2020, 17.58
Deli članek:

V Nemčiji se zavedajo, da zaradi lokalnih izbruhov koronavirusa, ne morejo zapirati celih dežel ali mest. Odločajo se za lokalne karantene, kot v primeru izbruha koronavirusa na farmi na jugovzhodu Nemčije.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Doslej so med delavci na bavarski farmi zabeležili 174 primerov okužb. Pristojni so ločili okužene od tistih, pri katerih okužba ni potrjena, nihče pa ne sme zapustiti območja, zato je v karanteni skoraj 500 ljudi. Okuženi so sezonski delavci iz Madžarske, Romunije, Bolgarije in Ukrajine, ki so obirali kumare na farmi na Bavarskem. Pristojni so napovedali, da bodo začeli testirati tudi delavce na drugih farmah na območju.

"Da bi preprečili širjenje, smo morali sprejeti ta ukrep," je pojasnil predstavnik lokalnih oblasti Werner Bumeder. Povedal je, da je izbruh zaenkrat omejen na farmo in se ni razširil med okoliškim prebivalstvom ter dodal, da je izbruh pokazal, da na farmi niso spoštovali higienskih ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa.

V Nemčiji so v zadnjem tednu zaznali povečanje števila okužb z novim koronavirusom. Tako so v četrtek in petek zabeležili po 800 primerov, v soboto jih je bilo 305, a so opravili manj testiranj.

Po ocenah instituta Robert Koch je trenutno v Nemčiji okoli 6000 aktivnih okužb, sicer se je od začetka pandemije okužilo več kot 205.000 ljudi, 9118 jih je umrlo.

Število, s katerim merijo, koliko oseb okuži posameznik, se je v soboto dvignilo na 1,24, potem ko je v petek znašalo 1,08. To v teoriji pomeni, da ena okužena oseba okuži več kot eno osebo.