počuti se dobro

Brazilski predsednik najmanj tretjič pozitiven na testu za koronavirus

A.S./STA
22. 7. 2020, 21.29
Deli članek:

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je bil znova pozitiven na testu za novi koronavirus, je danes sporočilo brazilsko ministrstvo za komuniciranje. To je najmanj tretjič, da je bil Bolsonaro pozitiven na testu za novi koronavirus.

Reuters
Predsednik Brazilije Jair Bolsonaro.

Na ministrstvu so zatrdili, da se 65-letni predsednik dobro počuti. Po navedbah brazilskega CNN Bolsonaro nima zvišane telesne temperature, njegov krvni tlak pa je v mejah normalnega.

Predsednik dela iz svoje rezidence, odkar so pri njem prvič potrdili okužbo z novim koronavirusom. Za covidom-19 je zbolelo tudi več brazilskih ministrov.

Desni populist Bolsonaro sicer od izbruha pandemije novega koronavirusa zanika nevarnost covida-19, ki ga je označil za manjšo gripo. Nasprotuje tudi ukrepom socialnega distanciranja in drugim ukrepom za zajezitev širjenja virusa, kot je nošenje zaščitnih mask v javnosti.

Tako kot ameriški predsednik Donald Trump, ki ga občuduje, je tudi Bolsonaro pred časom potrdil, da jemlje hidroksiklorokin, saj verjame, da je to zelo učinkovito zdravilo za zdravljenje covida-19, čeprav znanstvenih dokazov o tem zaenkrat ni.

Brazilija je v pandemiji novega koronavirusa druga najbolj prizadeta država na svetu, za ZDA. Covid-19 je v tej južnoameriški državi zahteval že skoraj 81.500 življenj, potrdili pa so najmanj 2,2 milijona primerov okužbe. Zgolj v zadnjem dnevu so zabeležili več kot 41.000 novih okužb, več kot 1300 ljudi pa je umrlo za covidom-19.

Strokovnjaki opozarjajo, da je dejansko število okuženih in umrlih še precej večje, kot kažejo uradni podatki, saj v Braziliji ne izvajajo dovolj testiranj.