V Istri osem novih primerov

Pri južnih sosedih 116 novih okužb, v teh županijah potrdili največ primerov

A.S./STA
18. 7. 2020, 14.27
Posodobljeno: 18. 7. 2020, 14.39
Deli članek:

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 116 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, trenutno aktivnih primerov okužbe pa je 1204, so danes sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite. Covid-19 novih življenj ni zahteval.

Bobo
Pri južnih sosedih so zadnji dan skupno potrdili 116 novih primerov.

V bolnišnicah se zdravi 139 bolnikov s covidom-19, od katerih jih je osem na ventilatorjih.

Doslej so v državi potrdili 4253 primerov okužbe, umrlo pa je 120 bolnikov. Skupno so doslej testirali 102.189 ljudi, od tega v zadnjih 24 urah 1338, so še sporočili iz štaba. To je največ okužb v enem dnevu po 11. juliju, ko so jih potrdili rekordnih 140.

Pred tem so županijski štabi civilne zaščite danes poročali o novih podatkih glede okužb.

V Istri osem novih okužb

Iz županijskega štaba hrvaške Istre so sporočili, da so potrdili osem novih primerov okužbe. Pri petih primerih gre za stike z že potrjeno okuženimi osebami, en primer pa je uvožen iz Srbije, so sporočili.

Neuradno so pet novih okužb potrdili v Buzetu, eno v Labinu, v enem primeru pa gre za osebo iz Beograda, v drugem pa za osebo iz Zagreba, ki je prišla v Vodnjan.

V splitsko-dalmatinski županiji so potrdili 20 novih primerov okužbe. Osem okužb so potrdili v Splitu, pet v Vrgorcu, po eno pa v Sinju, Podgori, Trogirju, Kašteli, Lokvičiću, Imotskem in Tučepu.

Sedem novi okužb so potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji. Pet okuženih iz kraja Ploče je povezanih z druženjem v splitsko-dalmatinski županiji, dva primera so potrdili v Dubrovniku. Vsi imajo blage simptome in so v domači oskrbi, so sporočili iz županijskega štaba.

V vukovarsko-sremski županiji so potrdili 36 novih okužb, kar je posledica porok in drugih podobnih praznovanj, so opozorile lokalne oblasti. Devet okuženih oseb je iz Vinkovcev in kraja Ivankovo, štiri iz Vukovarja.

V prestolnici 20 novih okužb

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah potrdili 20 novih okužb, v zagrebški županiji pa tri. Pri 12 osebah je šlo za stike s prej potrjeno okuženimi, ena oseba pa se je vrnila iz Italije.

V osiješko-baranjski županiji so potrdili 12 okužb, od tega sedem na območju Osijeka. Ker so okužbe doslej potrdili pri šestih zdravstvenih delavcih in 13 bolnikih na interni kliniki v mestu, so delno zaprli tamkajšnji zavod za bolezni srca in ožilja.