Izdala ga je poštarka

Po šestih dneh so prijeli Gozdnega Ramba

C.E.
17. 7. 2020, 19.03
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 20.41
Deli članek:

Minulo nedeljo je pri hišici v Oppenau razorožil štiri policiste in zbežal v zavetje schwarzwaldskega gozda.

Twitter
Yves Raush je nenavadna pojava.

Mittelbadisher Presse poroča, da so 31-letnega Yvesa Rauscha danes popoldne zasačili v kraju Oppenau-Ramsbach, približno dva kilometra od Oppenaua v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg.

Ko so za izsledili, je sedel pred grmom na robu gozda. Pred seboj je imel postavljene štiri pištole, na kolenu pa mu je ležala sekiro in v roki je držal kuli. Po izmenjavi besed s policijskim predstavnikom, so specialci obvladali Rauscha in ga pri tem lažje poškodovali.

Odločilno informacijo o položaju Gozdnega Ramba, kot so nadeli vzdevek Rauschu, ki se je najraje zadrževal v gozdu, je po poročanju Bilda policistov podala poštna uslužbenka.

V prvih dneh po pobegu v gozd je policija svarila prebivalce pred ekscentričnim likom. Ker je bil oborožen in v preteklosti že obsojen, zaradi banalnega prepira je leta 2010 z lokom ustrelil znanko, so ga obravnavali kot nevarnega. Ko pa so se v zadnjih dneh pogovorili z njegovo materjo in njegovimi prijatelji ter znanci, so spoznali »senzibilnejšo« plat 31-letnika, ki so ga družbene okoliščine pognale v umik od družbe. Že davno naj bi se oddaljil od desničarskega radikalizma, po izgubi svojega stanovanja leta 2018 pa je večino časa prebil v gozdu, občasno pa je prišel v mesto in se povsem normalno pogovarjal s prijatelji.

Tudi v nedeljo so ga naznanili policiji le zato, ker je bil pri eni od hišk v vojaški opravi. Ob prihodu policistov pa je Rausch nespametno reagiral.

Profimedia
Yves Raush alias Gozdni Rambo.