iščejo ga že tri dni

Se je Gozdni Rambo odzval "klicu divjine"?

G.G.
15. 7. 2020, 10.09
Posodobljeno: 15. 7. 2020, 11.03
Deli članek:

»Kot bi se ugreznil v zemljo,« pravijo nekateri policisti, ki po schwarzwaldski hosti iščejo ekscentričnega ljubitelja orožja Yvesa Rauscha.

Profimedia
Yves Raush alias Gozdni Rambo.

Od nedelje, ko je 31-letni Rausch pred svojo kolibo v Oppenau z nenadnim manevrom razorožil štiri policiste, je za njim bezalo približno 1500 policistov. Nad krošnjami listnatega gozda so preletavali helikopterji, po tleh so vohljali izurjeni policiski psi. Brez uspeha! 170-centimetrski Gozdni Rambo, kot so mu nadeli vzdevek nemški mediji, se uspešno izmika, kako da ne, saj mu je gozd drugi, nemara celo prvi dom.

Vse kaže, da je Rausch v lokalu Pavillion v Oppenau pustil natisnjeno sporočilo, poroča baden online. "Klic divjine" je naslov prvega teksta, in takoj so se vsule primerjave z istoimenskim romanom Jacka Londona. "Čista divjina", je naslov drugega. V tekstu je med drugim izpostavjeno vprašanje pretirane navezanosti človeka na tehnologijo. Nikomur ni grozil, se je še zdelo pomembno omeniti nemškim medijem.

Simpatije dela javnosti je sicer Rausch izgubil, ko je policija sporočila, da so v njegovi kolibi našli nekaj spornega materiala, domnevno pedofilskega značaja, v prid pa mu ne moremo šteti niti to, da je pred leti z lokom ustrelil svojo ne preveč bližnjo prijateljico.

Njegova mama je medtem za focus.de povedala, da njen sin ni nasilnež. Po prestani zaporni kazni zaradi streljanja z lokom naj bi imel Rausch težave pri "vklopu" v družbo. Ko je lani izgubil svoje stanovanje, se je preselil v leseno hiško in veliko časa preživel v gozdu.