Tudi ministrica za izobraževanje

Hrvaška državna sekretarka koronavirus staknila na poroki in vrh ministrstva za izobraževanje spravila v samoizolacijo

A.S./STA
14. 7. 2020, 13.26
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 13.26
Deli članek:

Hrvaški epidemiologi so odredili obvezno samoizolacijo vsem uradnikom ministrstva za znanost in izobraževanje, vključno z ministrico Blaženko Divjak. Pri državni sekretarki Ivani Franić so namreč potrdili okužbo s koronavirusom. Okužila naj bi se na poroki v Zadru, ki je znana kot eno od žarišč okužb z novim koronavirusom na Hrvaškem.

Profimedia
Hrvaški mediji neuradno poročajo, da je bila Franićeva na poroki v Zadru, ki jo je za svojo hčerko v začetku julija organiziral hrvaški general Mladen Fuzul.

Ministrica je po današnjih posvetovanjih z epidemiologi dobila navodila za samoizolacijo in nujno testiranje na covid-19. Enaka navodila so dobili vsi uradniki na ministrstvu, potem ko so potrdili okužbo pri državni sekretarki Franićevi, so danes sporočili s hrvaškega ministrstva za znanost in izobraževanje.

Hrvaški mediji neuradno poročajo, da je bila Franićeva na poroki v Zadru, ki jo je za svojo hčerko v začetku julija organiziral hrvaški general Mladen Fuzul. Izpostavljajo, da je bilo na poroki 300 gostov z različnih koncev Hrvaške, med njimi tudi več visokih uradnikov ministrstva za obrambo in hrvaških oboroženih sil. Doslej naj bi bilo potrjeno okuženih najmanj 23 udeležencev poroke, ki je postala znana kot eno žarišč okužb z novim koronavirusom.

Franićeva se po udeležbi na poroki v Zadru ni testirala na novi koronavirus, se je pa udeležila več kolegijev in sestankov na ministrstvu v Zagrebu, je poročal novičarski portal Index.hr.