Tam se počutijo varno

Na tem jadranskem otoku skoraj toliko turistov kot lani, nemških državljanov pa znatno več

A.S.
14. 7. 2020, 10.42
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 11.48
Deli članek:

S skoraj 80-odstotki lanskoletnega števila nočitev v prvi polovici julija je najbolj obiskana destinacija na Hrvaškem otok Vir.

Profimedia
Otok Vir je tudi letos med turisti priljubljena destinacija.

Naravne lepote hrvaškega otoka Vira so v juliju privabile velik del turistov. Med drugim je tam kar 30 odstotkov več nemških državljanov kot v istem obdobju lani. Zanimivo, nemški mediji namreč že več dni poročajo o naraščanju števila novookuženih ljudi na Hrvaškem in Balkan razglašajo za nevarno žarišče Evrope. Tovrstno pisanje je drugod botrovalo številnim odpovedim rezervacij.

Mladi par iz Nemčije, ki dopustuje na Viru, je za HRT televizijo povedal, da se na tem otoku počuti varno. Opazila sta sicer, da so ukrepi v Nemčiji bolj strogi kot na Hrvaškem. 

Med številnimi turisti na Viru so tudi Čehi, ki so pripomogli k številu vrednemu zavidanja. "Na današnji dan smo presegli 500 tisoč nočitev, kar je 20 odstotkov manj nočitev kot lani, še vedno pa je to zelo visoko število," je povedal Srđan Iverić, direktor turistične skupnosti Vir. "Že lani je bil Vir po številu nočitev druga destinacija na Hrvaškem ," je dodal.