Nenavadno

Mornarji niso bili okuženi, ko so odrinili. Po 35 dneh na morju pa so bili testi pozitivni

A.S.
14. 7. 2020, 09.45
Posodobljeno: 14. 7. 2020, 09.46
Deli članek:

Argentinski epidemiologi skušajo priti do dna nenavadnemu izbruhu koronavirusa med mornarji, ki so 35 dni preživeli na morju, pred tem pa niso bili okuženi s koronavirusom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Argentinski epidemiologi skušajo priti do dna nenavadnemu izbruhu koronavirusa na ribiški ladji Echizen Maru. Mornarje so namreč preden so odrinili testirali na koronavirus, rezultati testov so bili negativni. Po 35 dneh na morju pa so se morali vrniti, saj so se pri večini pojavili simptomi, značilni za bolezen covid-19.

Zdravstveno ministrstvo argentinske province Tierra del Fuego je sporočilo, da so koronavirus potrdili pri 57 članih posadke, medtem ko je bilo na krovu ribiške ladje 61 ljudi. Dvojico so hospitalizirali, ostali pa so še vedno z izolaciji na ladji. 

Pred tem je vseh 61 prestalo 14-dnevno karanteno v hotelu v mestu Ushuaia, kot omenjeno, pa so bili tudi testi na koronavirus negativni. Vodja oddelka za infekcijske bolezni Leandro Ballatore je zato povedal, da je to primer, ki je drugačen od vseh doslej zabeleženih, ker tako dolga inkubacijska doba ni nikjer opisana. "Še vedno ne znamo pojasniti, kje so se okužili," je dodal Ballatore. 

Argentina sicer beleži več kot 100 tisoč okužb s koronavirusom, največ v prestolnici Buenos Aires, doslej pa je v tej državi umrlo 1.850 ljudi.