Schwarzwaldski gozd

Lov za Gozdnim Rambom: iščejo ga že več kot 24ur

G.G.
13. 7. 2020, 08.00
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 15.11
Deli članek:

»Na vrtu pred hišo sedi oborožen moški v vojaških oblačilih,« se je glasilo sporočilo, ki ga je policija v Oppenau prejela v nedeljo dopoldan.

Twitter
Yves Raush je nenavadna, lahko da tudi nevarna pojava.

Na svojem dvorišču se je šopiril policiji znani ljubitelj orožja, 31-letni Yves Rausch. Policija je v »ogenj« poslala dva policijska avtomobila, štiri može. Rausch jih je pričakal opasan z lokom in različnimi noži ter pištolo. Kaj natančno se je zgodilo, ko so policisti stopili na njegovo posest in ga skušali pregovoriti in razorožiti, ni točno znano. Po navedbah policije je 170 centimetrov visoki Rausch na začetku sodeloval s policisti, potem pa iznenada potegnil pištolo in policiste prisililm da mu izročijo orožje. S policijskimi pištolami je potem zbežal v schwarzwaldski gozd. Dejanje, zaradi katerega so mu pri tabloidu Bild nadeli vzdevek Gozdni Rambo.

Za Gozdnim Rambom se zdaj podi več kot 200 policistov, ki jim od zgoraj pomaga helikopter, pri tleh pa pasji smrčki. Toda Rausch pozna ta temačen gozd. Najprej smo poročali, da se je policistom uspešno izmikal do ponedeljkovega jutra, našli pa ga niso niti do 15. ure.

Gozdni Rambo velja za ekscentrično pojavo v Oppenau v nemški zvezni deželi Badden-Württemberg. Živi v majhni hiški, vešče rokuje z orožjem, s čimer pa spravlja v nelagodje svoje bližnje sosede. Včasih ga je videti, kako maršira skozi gozd s podgano na rami, navaja pričanje domačinov Badische Zeitung. Nekateri pravijo, da je nevaren lik.