Kako žalostno

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden kuža, me je lastnik vrnil"

R.T.
9. 7. 2020, 11.57
Posodobljeno: 9. 7. 2020, 18.38
Deli članek:

Upravniki zavetišča so ob ograji našli zavezanega ostarelega psa s tragično zgodbo.

Facebook
Pred desetimi leti ga je posvojil. Bogve, zakaj ga je zdaj zapustil. A k sreči se je vrnil k poznani družini.

Lastnik, ki je s psom živel kar 10 let, se je odločil, da ga bo vrnil v zavetišče, kjer ga je pred desetletjem kupil.

"Prosim, vzemite me. Moj lastnik me je zapustil po 10 letih, ker se nisem naučil, kako biti priden kuža, in me vrnil, kjer me je vzel," je pisalo na listku, ki ga je lastnik pustil poleg zapuščenega psa. V pismu se je lastnik še opravičil za vse povzročene težave.

Delavci v zavetišču v britanskem mestu Kent so bili čisto potrti. Ne le da je bil zapuščen pes ostarel, tudi obnašal se je zelo lepo. Tu nekaj ni bilo v redu.

Ker pes ni bil čipiran, so imeli kar nekaj dela s tem, da so našli lastnika. Očitno gre za socialno ali neko drugo tragično zgodbo na obeh koncih, saj tudi v zavetišču niso hoteli pojasniti, zakaj je lastnik v resnici zapustil psa.

Zapisali so le: "Ni vse tako, kot se je na začetku zdelo. Zdaj bomo ravnali ustrezno glede na vse razjasnene okoliščine."

In res so ravnali ustrezno. Psa so namreč posvojili družinski člani nekdanjega lastnika. Ta je sedaj po navedbah zavetišča "v varnem domu z ljudmi, ki jih pozna."

Vseeno ne bodo nič pustili naključju in bodo ostarelega kužka redno obiskovali ter preverjali, da je zanj dobro poskrbljeno.