Melbourne

Pet milijonov prebivalcev spet spravljajo v "kletko"

G.G.
7. 7. 2020, 09.59
Posodobljeno: 7. 7. 2020, 10.14
Deli članek:

V avstralski zvezni državi Viktorija bodo spet zategnili korona pravila.

Profimedia
Obsedeno stanje v Melbournu.

Po naraščanju števila okužb v zadnjih dneh, v torek so v tej zvezni državi z dobrimi šestimi milijoni prebivalcev zabeležili 191 novo okuženih s koronavirusom, je premier Viktorije Daniel Andrews odločil, da je čas za ponovno uvedbo strožjih ukrepov.

Najbolj se bodo »zavarovali« v Melbournu, kjer živi okoli pet milijonov prebivalcev. Andrews je prebivalce pozval, naj hodijo od doma »le če morajo«. Kot smo že slišali od politikov v drugih državah, je ljudi okaral, da so postali preveč »sproščeni«, kar v tem kontekstu pomeni, da ne upoštevajo priporočil in predpisov. Dokazov za to ni navedel, posredno pa o tem priča število okuženih. Trenutno imajo okoli 700 aktivnih primerov, dejansko bolnih pa peščico.

Ob tem je Andrews priznal, da bodo ukrepi, nekatera podjetja bodo spet morala zaustaviti svoje delo, povzročili »ogromno gospodarsko škodo«. Alternative strogim ukrepom ne vidi. Na tem mestu dodajmo, da jih nekatere države vidijo. Ena izmed njih je Nemčija, kjer zaradi lokalnih izbruhov virusa ne zaustavljajo javnega življenja, ampak zapirajo le žarišča okužb.