Vučić stopil pred kamere

V Srbiji zapirajo nočne klube, študentske domove. Tiste, ki ne bodo nosili mask, bodo udarili po žepu

A.S.
2. 7. 2020, 21.20
Deli članek:

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je stopil pred kamere in napovedal strožje omejitve v prestolnici.

Profimedia
Srbski predsednik Aleksandar Vučić

Spomnimo: 

V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili še 359 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je še šest bolnikov s covidom-19, kažejo podatki srbskega ministrstva za zdravje. Kar 80 odstotkov novih okužb so potrdili v Beogradu. 

Predsednik države Aleksandar Vučić pa je v večernih urah, potem ko se je posvetoval s kriznim štabom, povedal, da bodo odslej v prestolnici veljali novi, strožji ukrepi.  V Beoogradu bodo za dva tedna zaprli vse študentske domove, prav tako je prepovedano obratovanje nočnih lokalov in klubov med 23. uro in 6. uro zjutraj. 

Od ponedeljka bodo tudi vse tiste, ki v avtobusih mestnega prometa ne bodo nosili mask, udarili po žepu. Kazni? Okoli 45 evrov. "Vsak ima pravico, da je neodgovoren do sebe, vendar ne tudi do drugih. Vse to so načini, da poskrbimo za svoje zdravje in življenja ljudi," je na nacionalni televiziji povedal Vučić.

Napovedal je tudi ukrep omejitve zbiranja ljudi, poroča portal Srbija danas: v zaprtih prostorih, kjer so maske obvezne, bo ta omejitev znašala do 100 oseb, v zaprtih pa do 500.