Tragična zgodba

Koronakosa usodna za očeta, mati in sestro? Resnica je drugačna, a nič manj žalostna

R.T.
2. 7. 2020, 13.13
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 13.22
Deli članek:

V delih Srbije se je v zadnjih dneh močno povečalo število okuženih s koronavirusom. Razširila se je tudi zgodba o družini Suljović iz Tutina, ki je doživela veliko tragedijo.

Favcebook
Rafet Suljović je imel v minulih dneh ogromno delo s testiranjem, nato pa so se iz dneva v dan vrstile slabe novice.

Nekateri srbski mediji so poročali, da so zaradi bolezni covid-19 v družini Suljović umrli trije člani, oče mati in sestra, brata pa da sta v kritičnem stanju. Dramatična vest je prišla na uho tudi srbski premierki Ani Brnabić, ki je ob obisku Novega Pazarja, žarišča okužb, izpovedala, da ni točno, da cele družine umirajo zaradi korovirusa, v eni družini pa se je to res zgodilo.

Danes se je javil Rafet Suljović in za Blic razložil, da so informacije netočne. Res je v minulih dneh izgubil očeta, mater in sestro, vendar so razlogi za njihovo smrt drugje. Vsaj pri dveh.

Suljović, ki je zaposlen v diagnostičnem laboratoriju v zdravstvenem domu v Tutinu, je povedal, da je njegov oče Ćamil umrl naravne smrti v 91. letu starosti. Naključje je hotelo, da je bila medtem njegova 54-letna sestra okužena s tem zlohotnim koronavirusom. Zdravili so jo v bolnišnici v Novem Pazarju, kjer je umrla dva dneva za očetom. V nedeljo pa je umrla še njegova mama, 76-letna Fahrije. Ni bila okužena z virusom, »od neizmerne žalosti po izgubi moža in hčere, ji je počilo srce«, je žalostno zgodbo povzel za Blic.

Glede bratov pa je Suljović dejal, da ima kar sedem bratov in tri sestre. Potrdil je, da sta bila na testu za koronavirus pozitivna dva, vendar ta dva živita na Dunaju in po njegovih podatkih ne kažeta simptomov značilnih za to koronavirusno bolezen.