Norbert van Handel

Svetovalec svobodnjakov pijan bežal pred policisti

G.G.
2. 7. 2020, 08.55
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 09.04
Deli članek:

V torek popoldne so policisti na avtocesti med Dunajem in Linzem sledili vozniku prestižnega avtomobila, ki ni ustavil na njihov poziv.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Reuters
Norbert Hofer ne bo najbolj navdušen nad strankinim svetovalcem.

Neubogljivi voznik je še bolj pohodil »plin« in zdrvel po avtocesti. Po desetih kilometrih so ga policisti uspeli ustaviti. V roke so mu dali alkotest, ki je nakazal, zakaj se je voznik odločil za beg. Napihal je 1,06 promila ali, zapisano po veljavni metodologiji v Sloveniji, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligrama alkohola. Krepko preveč.

Za volanom »neukročenega« avta je po poročanju Kronenzeitunga sedel Norbert van Handel, svetovalec za zunanjo politiko vodje avstrijskih svobodnjakov Norberta Hoferja. Policisti so mu vzeli ključe, za nekaj časa pa bo ostal tudi brez vozniškega dovoljenja.

Pred dvema tednoma so policisti na Dunaju ustavili nekdanjo (začasno) avstrijsko kanclerko Brigitte Bierlein. Po druženju s prijateljicami in popitimi nekaj kozarčki je neprevidno sedla v avto in se odpeljala. Alkotest je pokazal, da je imela v 0,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Bierleinova se je opravičila za nedopustno ravnanje.