Posilstvo

Izginotju male Maddie botrovala površnost portugalskih policistov?

J.P.
1. 7. 2020, 09.59
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 10.04
Deli članek:

Zločinu niso prišli do dna. Če mu bi, se dve leti pozneje morda ne bi zgodilo, kar se je.

Profimedia
Christian Brueckner

Portugalski preiskovalci so ga pokronali, pišejo britanski mediji. Dokazno gradivo ni šlo v DNK analizo, primer izginotja britanske deklice Madeleine McCann pa še vedno ni razrešen.

Oblačila in vrv iz vile v okolici kraja Praia da Luz, od koder je maja 2007 izginila takrat triletna Maddie, niso bila podvržena DNK analizi. V tisti vili je Nemec Christian Brueckner, ki je osumljen, da je bil vpleten v dekličino izginotje, leta 2005 posilil 72-letno Američanko. Nemški tožilci so prepričani, da je ta površnost portugalske policije 43-letniku omogočila, da je dve leti pozneje ugrabil britansko deklico. Portugalski preiskovalci so namreč primer posilstva po petih mesecih opustili.

Bruecknerja so v zvezi s posilstvom leta 2017 aretirali nemški policisti, potem ko so opravili DNK analizo dokaznega gradiva.

Nemci imajo informacije, da je Maddie mrtva. Kaj več nočejo razkriti, saj bi s tem lahko ogrozili preiskavo, pravijo. Še več: po besedah nemškega tožilca Hansa Christiana Woltersa, ki vodi primer, dokaznega gradiva ne morejo deliti niti z britanskimi niti s portugalskimi preiskovalci. Vse za dobro še vedno trajajoče preiskave.