Portugalski preiskovalci so ga pokronali, pišejo britanski mediji. Dokazno gradivo ni šlo v DNK analizo, primer izginotja britanske deklice Madeleine McCann pa še vedno ni razrešen.

Oblačila in vrv iz vile v okolici kraja Praia da Luz, od koder je maja 2007 izginila takrat triletna Maddie, niso bila podvržena DNK analizi. V tisti vili je Nemec Christian Brueckner, ki je osumljen, da je bil vpleten v dekličino izginotje, leta 2005 posilil 72-letno Američanko. Nemški tožilci so prepričani, da je ta površnost portugalske policije 43-letniku omogočila, da je dve leti pozneje ugrabil britansko deklico. Portugalski preiskovalci so namreč primer posilstva po petih mesecih opustili.

Bruecknerja so v zvezi s posilstvom leta 2017 aretirali nemški policisti, potem ko so opravili DNK analizo dokaznega gradiva.

Nemci imajo informacije, da je Maddie mrtva. Kaj več nočejo razkriti, saj bi s tem lahko ogrozili preiskavo, pravijo. Še več: po besedah nemškega tožilca Hansa Christiana Woltersa, ki vodi primer, dokaznega gradiva ne morejo deliti niti z britanskimi niti s portugalskimi preiskovalci. Vse za dobro še vedno trajajoče preiskave.