52 na novo okuženih

Hrvaški turistični minister Cappelli: "Ne vem, od kod Sloveniji informacija o zapiranju naših nočnih klubov"

A.S.
30. 6. 2020, 13.29
Posodobljeno: 30. 6. 2020, 16.23
Deli članek:

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes slovensko javnost obvestil, da Hrvaška na podlagi ocen in odločitve Zagreba o zaprtju nočnih klubov in diskotek ostaja na zelenem seznamu epidemiološko varnih držav. Kot kaže, pa na Hrvaškem o tem še nič ne vedo. Hrvaški turistični minister Gari Cappelli se namreč sprašuje "od kod Sloveniji informacija o zapiranju nočnih klubov".

Profimedia
Zrće so priljubljena turistična destinacija.

Spomnimo:

Jelko Kacin je danes povedal, da Slovenija Hrvaške ne bo umaknila s seznama covid-19 varnih držav. Število okužb na 100.000 prebivalcev na Hrvaškem je preseglo deset, a na podlagi ocen in odločitve Zagreba o zaprtju nočnih klubov in diskotek, Slovenija meni, da bo Hrvaški uspelo ustaviti trend naraščanja okužb.

Glej ga zlomka, besede vladnega govorca že močno odmevajo tudi v hrvaških medijih. Pri južnih sosedih namreč še ni govora o zapiranju nočnih klubov. Oglasil se je tudi hrvaški turistični minister Gari Cappelli in za portal 24sata povedal: "Ne vem, od kod Sloveniji informacija o zapiranju naših klubov. Takšne odločitve še nismo sprejeli.  Štab civilne zaščite se bo o tem odločil, na podlagi epidemiološke situacije," je povedal Cappelli.

Zdravstveni minister Vili Beroš je le na kratko potrdil, da hrvaška vlada razmišlja o tem koraku, hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović pa je na današnji novinarski konferenci dejal, "da nič ne ve o obljubah". "Ne morem komenitrati tujih izjav. Glede klubov smo sprejeli posebna priporočila, vendar če tam ne bo okužb, ni razloga za zapiranje," je dodal Božinović.

Festivala na plaži Zrće ne bo

V skladu s Kacinovimi besedami pa je zagotovo odločitev štaba civilne zaščite v Novalji: Festivala na plaži Zrće na otoku Pag ne bo. "Glede na zadnja dogajanja v Republiki Hrvaški, povezano pa je s pojavom koronavirusa v nekaterih nočnih klubih, se je štab odločil, da letos ne bomo izdali soglasja klubom in koncesionarjem na plaži Zrće za organiziranje festivala," so sporočili sinoči.