potrpežljiv izbranec

Interesi države pred lastno srečo: premierka že tretjič prestavila poroko

B.K.
26. 6. 2020, 08.21
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 09.23
Deli članek:

Tokrat ji je načrte prekrižal vrh Evropske unije.

Reuters
Danska premierka Mette Frederiksen in njen zaročenec Bo Tengberg.

Danska premierka Mette Frederiksen, ki je zaradi državnih obveznosti že dvakrat prestavila datum poroke z zaročencem Bojem Tengbergom, je bila veliki dogodek prisiljena prestaviti še enkrat. Tokrat je razlog prihajajoč vrh Evropskega sveta, na katerem bodo voditelji držav članic Evropske unije razglabljali o odzivu na pandemijo covida-19.

"Res se veselim, ko bom končno lahko poročila tega fantastičnega moškega," je zapisala na facebooku, ob fotografiji z zaročencem. "A očitno ne bo tako lahko. Seja sveta je v Bruslju namreč sklicana ravno na tisto soboto v juliju, ko sva se nameravala poročiti. Moram opraviti svoje delo in zastopati interese Danske. Zato sva morala znova spremeniti načrte." 42-letna premierka je ob tem povedala še, da je zelo srečna, da je njen izbranec tako zelo potrpežljiv.

Izredna seja Evropskega sveta bo sicer potekala 17 in 18 julija v Bruslju, na njej pa bo prisotnih vseh 27 voditeljev držav EU. Šlo bo za prvo sejo, ki jo bodo voditelji opravili v živo in ne preko spleta, odkar je v Evropi izbruhnila epidemija. Na seji bodo voditelji razglabljali o novem propračunu EU in načrtu za okrevanje po krizi.