Danska premierka Mette Frederiksen, ki je zaradi državnih obveznosti že dvakrat prestavila datum poroke z zaročencem Bojem Tengbergom, je bila veliki dogodek prisiljena prestaviti še enkrat. Tokrat je razlog prihajajoč vrh Evropskega sveta, na katerem bodo voditelji držav članic Evropske unije razglabljali o odzivu na pandemijo covida-19.

"Res se veselim, ko bom končno lahko poročila tega fantastičnega moškega," je zapisala na facebooku, ob fotografiji z zaročencem. "A očitno ne bo tako lahko. Seja sveta je v Bruslju namreč sklicana ravno na tisto soboto v juliju, ko sva se nameravala poročiti. Moram opraviti svoje delo in zastopati interese Danske. Zato sva morala znova spremeniti načrte." 42-letna premierka je ob tem povedala še, da je zelo srečna, da je njen izbranec tako zelo potrpežljiv.

Izredna seja Evropskega sveta bo sicer potekala 17 in 18 julija v Bruslju, na njej pa bo prisotnih vseh 27 voditeljev držav EU. Šlo bo za prvo sejo, ki jo bodo voditelji opravili v živo in ne preko spleta, odkar je v Evropi izbruhnila epidemija. Na seji bodo voditelji razglabljali o novem propračunu EU in načrtu za okrevanje po krizi.