Plazeča se nevarnost

Iz pritličnega stanovanja pobegnil kraljevi piton, prebivalce svarijo, naj otrok ne puščajo samih

R.T.
26. 6. 2020, 07.25
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 07.29
Deli članek:

Prebivalci francoskega mesta Rennes trepetajo pred pobeglo kačo, ki je od torkovega pobega še niso izsledili.

Profimedia
Kraljevi piton je najmanjši afriški piton.

Meter dolg kraljevi piton z imenom Isis je iz stanovanja v središču Rennesa, mesta na severozahodu Francije, pobegnil v torek. Na območju so se nato nemudoma pojavili napisi, naj prebivalci svojih otrok ne puščajo samih, poročajo francoski mediji. 

Dve leti stara kača, ki so jo legalno kupili pred šestimi meseci, je bivala v stanovanju v pritličju stanovanjskega bloka, vse od torka, ko je lastniku pobegnila iz vivarija, pa je ni bilo na spregled. Po navedbah lastnika, ki predvideva, da je vivarij pomotoma pustil odprt, naj sicer ne bi bila nevarna. Najprej so preiskali celotno stanovanje, nato so na pomoč poklicali gasilce. Tudi ti pa so bili v iskanju zaenkrat neuspešni.

Prebivalci se zdaj bojijo, da je pitonu uspel pobeg na zelenico pred blokom. »Morda ni agresivna, a je vseeno strašno. Tukaj se nahajajo mamice, varuške, zadeva ni nepomembna,« je za Le Telegramme pojasnil eden od stanovalcev. Ti se zdaj izogibajo območju, kjer je trava nekoliko višja. Kraljevi pitoni, ki jih je v naravi mogoče najti v zahodni in osrednji Afriki, so sicer najmanjši afriški pitoni in so priljubljeni hišni ljubljenčki. V dolžino lahko zrastejo do 182 centimetrov.