v zadnjem dnevu

Na Hrvaškem 95 novih okužb s koronavirusom

L.K./STA
25. 6. 2020, 15.39
Posodobljeno: 25. 6. 2020, 15.42
Deli članek:

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili še 95 primerov okužb z novim koronavirusom, so danes sporočili iz hrvaškega štaba civilne zaščite.

Profimedia
Največ novih okužb so zabeležili v Osiješko-baranjsko županiji - 40.

Gre za največje število novih okužb v enem dnevu od 1. aprila, ko so imeli 96 primerov. Največ novih primerov so zabeležili v Osiješko-baranjski županiji ter na območju Zagreba.

Današnja številka na novo okuženih je tudi sicer druga najvišja v enem dnevu v celotnem obdobju pandemije od sredine marca.

Največ novih okužb so zabeležili v Osiješko-baranjsko županiji - 40. Od tega jih je 38 povezanih s samostanom v Đakovu, v katerem se okužbe širijo od nedelje. Okužbe so povezane z obiskom nekaj nun na Kosovu. Z virusom se je okužil tudi upokojeni đakovsko-osiješki nadškof Marin Srakić, v izolaciji pa sta njegov naslednik v đakovsko-osiješki škofiji, nadškof Đuro Hranić in pomožni škof Ivan Ćurić.

Novo žarišče se je pojavilo tudi v zagrebški psihiatrični bolnišnici Sveti Ivan, v kateri so s covidom-19 zboleli štirje zaposleni in 16 pacientov. Na območju Zagreba so v preteklih 24 urah zabeležili skupaj 32 okuženih.

V Primorsko-goranski županiji je devet novih primerov. V Istrski županiji imajo dva nova primera, med njima je en prišel s Švedske.

V zadrski županiji so v preteklih 24 urah potrdili okužbe trem osebam iz drugih držav ter hrvaški državljanki, ki je bivala v Sloveniji. Kot so poudarili, nobena od oseb nima povezav s teniškim turnirjem, na katerem so prejšnji vikend potrdili več primerov okužbe, med drugim tudi pri znanih teniških igralcih Novaku Đokoviću iz Srbije in Borni Ćoriću s Hrvaške.

Posamezne nove okužbe pa so zasledili v še šestih hrvaških županijah.

Na Hrvaškem je trenutno na zdravljenju je 227 zbolelih s covidom-19. Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so skupno potrdili 2483 okužb. Ozdravelo je 2149 oseb, umrlo pa 107. Opravljenih je bilo skoraj 75.000 testiranj, v zadnjih 24 urah pa več kot 900, je še objavil nacionalni štab civilne zaščite.