Kurz razume

Nekdanjo avstrijsko kanclerko zasačili pijano za volanom

G.G.
19. 6. 2020, 14.23
Posodobljeno: 19. 6. 2020, 14.25
Deli članek:

Brigitte Bierlein, ki je v času tehnične vlade med volitvami opravljala začasno vlogo avstrijske kanclerke, je ostala brez vozniškega dovoljenja.

Profimedia
Brigitte Bierlein obžaluje, da je vozila pod vplivom alkohola.

70-letna ustavna pravnica, ki je lani za pol leta prevzela vajeti vodenja naše severne sosede, je v noči na četrtek storila napako. Za volan je sedla v alkoholiziranem stanju. »Obžalujem, da sem se po druženju s prijateljicami in zaužitju alkohola domov odpeljala s svojim avtomobilom,« je sporočila Bierleinova.

Policisti so jo nekaj pred polnočjo v sredo ustavili v središču Dunaju. Alkotest je pokazal, da je imela v 0,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je seveda nedopustno.

Kancler Sebastian Kurz je ostal dobrohoten. »Vsakemu se lahko pripeti napaka. Naj vrže prvi kamen, kdor ni nikoli naredil napake,« se je na Jezusa Kristuta navezal ne več tako rosno, a za politika še vedno precej mladi Kurz. Razložil je, da je Bierleinova naredila že veliko dobrega za avstrijsko državo, med drugim je tudi uspešno izpeljala obdobje med njegovo vladavino.