Nad Kvarnerjem velika vodna tromba

FOTO in VIDEO: Nebo nad Zagrebom in Istro besnelo, usuli so se ledeni izstrelki

A.S.
11. 6. 2020, 07.24
Posodobljeno: 11. 6. 2020, 08.51
Deli članek:

Toča je pri južnih sosedih povzročila škodo na pridelkih, prizaneslo ni tudi jeklenim konjičkom.

Facebook
Tako je bilo včeraj v Višnjanu.

Močno neurje se je včeraj pozno popoldan razbesnelo  nad hrvaško Isto in Kvarnerjem. Ledeni izstrelki z neba v velikosti lešnikov so pobelili dele Istre in povzročili škodo na kmetijskih pridelkih. Tudi avtomobilom niso prizanesli. 

Medtem je nad Kvarnerjem, pri kvarnerskih otokih, nastala velika vodna tromba, ki so jo številni uspeli ujeti v objektiv. Opazili so jo prebivalci Krka, Cresa in tudi Reke ter Opatije. Na srečo, kot so zapisali na portalu Istramet "pa se je tromba držala morske površine in ni povzročila škode". 

Potem ko je neurje zajelo večji del Hrvaške, so včeraj toča in močne padavine pokazale zobe tudi v Zagrebu in okolici. "Toča se je samo usula. Pollitrski kozarec sem v manj kot minuti napolnil z ledom," je za portal 24sata povedal bralec. Toča je sicer padala približno deset minut in v hrvaški prestolnici in okolici povzročila tudi škodo. "Škoda na vrtovih, šele videli bomo kakšno je stanje v sadovnjakih in vinogradih," so zapisali pri lokalnem časniku Svetonedeljski list.