Krhko pohištvo

Hotel, ki ne sprejema (pre)debelih gostov

G.G.
8. 6. 2020, 09.45
Posodobljeno: 30. 5. 2023, 07.17
Deli članek:

Odločitev hotela ob obali Severnega morja je razburila nemško javnost.

Profimedia
Na meji kvalifikacij za butični hotel v Cuxhavnu (na fotografiji).

Vodstvo butičnega Beachhotela Sahleburg v mestu Cuxhaven je potegnilo radikalno potezo. Ob ponovnem odprtju so postavili nenavadno omejitev pri sprejemu gostov. Kdor tehta več kot 130 kilogramov, ni dobrodošel, še več, tako zajetnih gostov sploh ne sprejemajo.

Argumentacija se opira na krhkost notranje opreme. Stoli, ležalniki, kavči in drugo elegantno pohištvo naj ne bi preneslo obremenitve, ki jo naloži človek s 130 kilogrami. Vodja hotela Angelika Hargesheimer je bila v izjavah malenkost predrzna: »Ko se na naš stol usede oseba z več kot 130 kilogrami, stol ne zdrži dolgo. Želimo imeti lepo pohištvo, ne pa masivnega.«
Hargesheimerjeva se ne pusti prepričati. Svoje ideje gradi na izkušnji iz preteklih let, ko je nek obilnejši gost polomil posteljo v eni izmed hotelskih sob. Sploh pa, pravi, njihovi delikatni stoli niso udobni za ljudi »s težkim kostmi«, v tuš kabine po sobah pa takšni orjaki stopijo le s težavo.

Pojavila so se ugibanja, ali gre za diskriminacijo. Sebastian Bickerich z nemškega urada za boj proti diskriminaciji je za Bild povedal, da je pravno gledano zadeva »čista«. Za diskriminacijo bi šlo le, če bi se gostje s prekomerno težo kvalificirali za invalidne. Tožbe zavrnjenih gostov bi bile zato nepredmetne.