Monopol

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

B.K.
5. 6. 2020, 11.55
Posodobljeno: 5. 6. 2020, 11.58
Deli članek:

Monopoli so napaka, pravi Musk.

Profimedia
Elon Musk

Predsednik uprave Tesle Elon Musk je v četrtek na twitterju pozval k razbitju spletnega trgovca Amazona. Za poziv se je odločil po tem, ko Amazon v prodajo ni hotel dodati knjige novinarja Alexa Berensona, v kateri ta piše o domnevno zamolčanih resnicah pri poročanju o novem koronavirusu. Izdajo knjige je financiral Musk, ki je med najglasnejšimi zagovorniki čim hitrejpega odprtja gospodarstva, svojo proizvodnjo v Kaliforniji pa je odprl med prvimi, že prejšnji mesec.

"To je noro @JeffBezos," je jezno tvitnil Musk in v tvitu označil ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa. "Čas je za razbitje Amazona. Monopoli so napaka!"

Reuters/Revija Zarja
Jeff Bezos

Musk se je tako odzval na tvit avtorja knjige Berenosna, ko je ta javil, da je Amazon s platforme odstranil njegovo knjigo, ker naj bi ta kršila pogoje podjetja. "Vaša knjiga ne ustreza našim smernicam. Zato vaše knjige nebomo ponudili v prodajo," so avtorju napisali iz Amazona. "Zaradi hitro spreminjajoče se narave informacij o virusu COVID-19 kupcem ponujamo uradne vire glede zdravstvenih informacij o virusu".

Le malo časa je potem minilo, da je spletni trgovec Berensonovo knjigo znova vrnil na virtualne police. "Je nazaj v prodaji! Znova, hvala Elonu Musku in vsem, ki ste pomagali," je takoj po tem tvitnil novinar.

Iz Amazona so za tem sicer sporočili, da knjige niso ponovno vrnili v prodajo zaradi intervencije Muska, pač pa zato, ker je bila iz prodaje umaknjena zaradi tehnične napake, ki so jo že odpravili.