Kot smo že pisali, se je včeraj na koncu predora, ki je bil primer izginotja britanske deklice Madeleine McCann, le zasvetlikala luč. Preiskovalci imajo osumljenca, 43-letnega nemškega državljana. Christian Brueckner naj bi se pred 13 leti, ko je iz letovišča Praia da Luz na Portugalske izginila takrat tri leta sta Maddie, potikal v bližini hotelskega kompleksa, v katerem so letovali McCannovi, poroča Daily Mail. Osumljenec je takrat štel 30 let.

Med letoma 1995 in 2007 naj bi večji del življenja preživel na skrajnem jugu Portugalske. Nekaj časa je njegov dom bilo bivalno vozilo VW T3 Westfalia.

kombi, westfalia
Profimedia
Osumljenčev kombi

kombi, westfalia
Profimedia
Osumljenčev kombi

Spolni motiv

Britanski mediji razkrivajo, da naj bi šlo za vlomilca, preprodajalca droge in pedofila. Dvakrat je bil obtožen zaradi »spolnih stikov« z deklicami. Kmetija, ki jo je najel, pa je bila le lučaj od plaže, na kateri se je igrala Maddie.

praia da luz, madeleine mccann
Profimedia
Letovišče, iz katerega je izginila Maddie.

Preživljal naj bi se z vlomi v počitniške objekte na območju – preiskovalci zato domnevajo, da je tako prišel tudi v apartma McCannovih in pograbil deklico. Nemški preiskovalci sumijo, da sta poleg osumljenca še dve osebi, ki imata konkretne informacije v zvezi s potencialnim krajem zločina in krajem, kjer bi lahko bilo dekličino truplo, če je prišlo do tega. Obe osebi naprošajo, da informacije delita s preiskovalci.

Nemški policisti iz potencialnih motivov niso izločili spolnega.

Najel kmetijo

Madeleine McCann
Profimedia
Bo operacija Grange le dobila epilog?

Sosedje iz njegovega časa na Portugalskem se ga spominjajo kot jeznega preprodajalca avtomobilov, ki je izginil kot kafra. Za seboj je pustil lasulje, prestižna in eksotična oblačila. Živel je na najeti, razpadajoči kmetiji v odročnem gričevju. Na posestvu menda ni primanjkovalo starih vozil, ki jih je preprodajal, kar bi lahko pojasnilo, kako je prišel do prej omenjenega kombija in starejšega jaguarja, ki tvorita osrednjo točko preiskave. Iz kmetije naj bi se v kombi preselil dva meseca pred dekličinim izginotjem. Iz Scotland Yarda je prišla informacija, da je bil kombi na območju Praie da Luz opažen v dnevih pred tistim usodnim 3. majem.

Kmetija, ki jo je najel, naj bi imela angleškega lastnika. V nekem trenutku se je vrnil v Nemčijo, vanjo pa naselil nekega Nemca, da je skrbel zanjo. Ko se je vrnil, naj bi ga vrgel na cesto.

Omenjeni jaguar naj bi bil pisan na osumljenca. Zaenkrat še ni povsem znano, katero vozilo je uporabil za zločin, so pa Nemca osumili že leta 2017. Preiskovalci zdaj skušajo ugotoviti, kje se je nahajal tiste noči, ko je Maddie izginila.

jaguar
Profimedia
Osumljenčev jaguar

jaguar
Profimedia
Osumljenčev jaguar

jaguar
Profimedia
Osumljenčev jaguar

Posilil turistko

Braunschweig Zeitung poroča, da je osumljenec dve leti pred dekličinim izginotjem na Portugalskem posilil 72-letno ameriško turistko. 43-letnik zdaj prestaja sedemletno zaporno kazen, potem ko je bil v nemškem mestu Braunschweig spoznan za krivega. Za zapahe so ga strpali lani.

Tuji mediji pišejo, da je morda v času, ki ga je preživel na Portugalskem, zagrešil še več posilstev.

Vedel "vse o tem"

Na 10. obletnico naj bi v nekem nemškem pubu, tako poroča Daily Mail, znancu pripomnil, da ve »vse o tem«, ko se je na televizijskem zaslonu pokazal obraz Maddie. Nato naj bi taistemu znancu predvajal posnetek posilstva ženske. Ta znanec naj bi pozneje o tem obvestil policijo.