Nemški zapornik

FOTO: Odjeknila pretresljiva vest, v primeru male Maddie imajo končno osumljenca

S.R.
3. 6. 2020, 22.00
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 08.03
Deli članek:

Je preiskovalcem v primeru izginotja Madeleine McCann končno uspel preboj, ki so ga vsa ta leta vsi čakali? Policija se je v današnjem odmevnem pozivu za informacije obrnila na mednarodno javnost.

Profimedia
Staša jo še vedno iščeta.

V zaporu naj bi ždel osumljenec, nemški državljan, ki ga povezujejo z njenim izginotjem, danes poroča britanski Guardian. O njem ni znanega veliko, le to, da je danes star 43 let, da ima kratke svetle lase in da je visok približno 1,82 metra. Spomnimo, Madeleine McCann oziroma Maddie je izginila pred 13 leti iz resorta v letovišču Praia da Luz v portugalski regiji Algarve, kjer je dopustovala z družino. V času ugrabitve, torej 3. maja 2007 zvečer, naj bi se v bližini tega hotelskega kompleksa gibal tudi ta nemški državljan, ki je bil takrat star 30 let. V zaporu je pristal zaradi neke druge zadeve, a naj bi med letoma 1995 in 2007 večji del življenja preživel na skrajnem jugu Portugalske, kjer je bila ugrabljena Maddie, ki bi bila 12. maja letos stara 17 let. Njegov dom je bil bivalno vozilo VW T3 Westfalia.

Metropolitan police
Bivalno vozilo, v katerem je Nemec takrat živel na jugu Portugalske.

Policija se je do najnovejšega osumljenca dokopala na podlagi poziva javnosti z leta 2017, a veliko podrobnosti ne razkrivajo. Poleg bivalnega vozila naj bi takrat imel še eno vozilo znamke Jaguar starejšega modela, ki naj bi ga 4. maja 2007, torej dan po izginotju, pod drugim imenom registriral v Nemčiji, a preiskovalci menijo, da je bil avtomobil takrat še na Portugalskem. Policija je poleg fotografij obeh vozil objavila tudi dve telefonski številki. Obe sta bili v uporabi tistega usodnega večera, pri čemer je prva (+351 912 730 680) pripadala Nemcu, druga (+351 916 510 683) pa osebi, ki ga je malo pred 20. uro zvečer klicala. Policija se je na javnost zdaj obrnila s prošnjo, naj osebe, ki bi vozili ali telefonski številki prepoznale, z njimi stopijo v stik. Pri tem so poudarili, da lastnika druge telefonske številke ne obravnavajo kot osumljenca, temveč gre za osebo, s katero morajo priti v stik, saj morda poseduje ključne informacije.

Hkrati vse, ki bi zgoraj opisano osebo poznale, pozivajo, naj jih kontaktirajo, čeprav je minilo že 13 let, ali pa ravno zato. Kot pravijo, je zvestoba v tem času morda že izpuhtela. Primer zaenkrat sicer še vedno obravnavajo kot preiskavo pogrešane osebe in ne umora. Britanski preiskovalci so poudarili, da v tem trenutku nimajo še nobenih dokazov o tem, ali je Maddie mrtva oziroma še vedno živa.