podprla proteste

“Ona je najboljša izmed Trumpov”

R.T.
3. 6. 2020, 10.06
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 10.09
Deli članek:

Donaldova najmlajša hči Tiffany se je pridružila podpori protestom proti policijskemu nasilju, ki že več dni divjajo po ulicah ameriških mest. Mnogi so jo zato že označili za najboljšo članico rodbine Trump in izpostavili disfunckionalen odnos z njenim očetom.

Profimedia
Tiffany Trump

Tiffany Trump je v torek na svojem instagramu delila črn kvadrat – simbol, ki so ga v torek Američani uporabljali za izraz podpore protestom. Zraven je zapisala citat ameriške pisateljice Hellen Keller: “Sami lahko dosežemo tako malo; skupaj lahko dosežemo tako veliko.”

Predsednik Donald Trump pa je med tem na twitterju zapisal sporno trditev, da je sam za “črnsko skupnost storil več kot vsi prejšnji predsedniki, od Abrahama Lincolna dalje.”

Liberalni komentatorji so zato Tiffany označili za najboljšo članico rodbine Trump, nekateri pa so spomnili tudi na nefunkcionalni odnos z njenim očetom. Ta jo je namreč zapostavljal skozi celotno otroštvo, nekaj pozornosti pa naj bi ji namenil šele, ko se je zanjo potegnila njena starejša in slavnejša sestra Ivanka. “Če je na tem svetu kdo, ki ve, kako je, ko te Donald Trump ne sliši, je to zagotovo Tiffany,” je zapisal eden izmed komentatorjev, in: “Veš da je situacija slaba, ko te ne sovraži le cel svet ampak celo tvoja hči,” je pristavil drugi.