V solzah zahtevala pravico

VIDEO: Pred kamere stopili Floydova šestletna hči in njena mama: "Ne bo je videl odraščati ali je pospremil do oltarja"

A.S.
3. 6. 2020, 10.25
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 10.35
Deli članek:

Šestletna Gianna je ostala brez očeta, njena mama Roxie Washinton zahteva pravico za umorjenega Georga Floyda.

Profimedia
Roxie Washington in Gianna

Pokojni George Floyd je bil oče šestletne deklice Gianne. Njena mama Roxie Washington je včeraj stopila pred kamere in se dotaknila mnogih src. Z njo je bila tudi deklica. 

Sedaj že nekdanji policist Derek Chauvin je 25. maja v Minneapolisu umoril temnopoltega 46-letnika Georga Floyda tako, da je slabih devet minut s kolenom pritiskal na njegov vrat in to je nadaljeval tudi po tem, ko je Floyd že očitno padel v nezavest. Neodvisna obdukcija, ki jo je zahtevala Floydova družina je pokazala, da je 46-letnik umrl zaradi zadušitve.

"Na koncu dne, se vsi vračajo k svojim družinam. Gianna nima več očeta. Nikoli je ne bo videl odraščati ali maturirati. Nikoli je ne bo pospremil do oltarja. Če bo imela težave, nima očeta, na katerega se lahko obrne," je Washingtonova začela svoj govor pred novinarji. Jokala je, poleg nje pa je stala Gianna. Izpostavila je, da si želi, da si svet zapomni Georga kot dobrega človeka in dobrega očeta in ne po njegovem imenu ali joku.

Policist, ki je s kolenom pritiskal na Floydov vrat, je že za rešetkami, obtožnica ga bremeni umora, družina žrtve in protestniki pa si želijo, da bi odgovarjali tudi ostali trije vpleteni policisti. "Tu sem za Georga, ker zanj zahtevam pravico," je jasno povedala Washingtonova. 

George Floyd je bil sicer pred smrtjo v partnerski zvezo s Courtney Ross iz Minneapolisa. Courtney je povedala, da sta bila skupaj tri leta, preden je sedaj že nekdanji policist Derek Chauvin Floyda umoril 25. maja. 

Profimedia
Roxie Washington in Gianna