Ujeto na kamero

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je sledilo, zaledeni kri

R.T.
3. 6. 2020, 07.59
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 08.16
Deli članek:

Govorice, da naj bi imela težave, so že potihnile. Je to nov veter v njihova jadra?

Profimedia
Melania in Donald Trump pred kipom Janeza Pavla II.

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania sta včeraj pozirala pred cerkvijo Ameriške katoliške univerze v Washingtonu. On se je nasmihal, ona ne. S posnetka je razvidno, poročajo tuji mediji, da naj bi jo pobaral, ali se bo nasmejala, Melania mu je le delno ugodila.

Ni bilo prvič

To ni prvič, da je prva dama Združenih držav Amerike pokazala svoje nelagodje, je pa mogoče reči, da ga ni že nekaj časa. Bilo je januarja leta 2017 med moževo inavguracijo, ko se ji je nasmešek "sesedel" v izraz žalosti, le nekaj mesecev pozneje pa je kar nekajkrat zavrnila Donaldovo dlan. Sledile so govorice, da je njun zakon v težavah, a je predsednik to odločno zanikal, govorice pa so sčasoma potihnile.

Profimedia
Poziral je, molil pa menda ne.

Brez blagoslova

Trumpov obisk cerkve, posvečene papežu Janezu Pavlu II., je bil brez blagoslova tamkajšnjega najvišje kotirajočega temnopoltega škofa. Washingtonski nadškof Wilton D. Gregory je namreč dejal, da se mu zdi neverjetno, da bi se katerakoli katoliška ustanova pustila tako zlorabiti in manipulirati na način, da so kršena njena verska prepričanja – prepričanja, ki vernikom narekujejo, da branijo pravice vse ljudi, tudi tistim, s katerimi se morda ne strinjajo. Ob tem se je naslonil na omenjenega pokojnega papeža, ko je dejal, da ta ne bi odobraval uporabe solzivca in drugih sredstev samo za to, da bi lahko poziral pred cerkvijo.

17 minut

Ameriški predsednik je na stopnicah cerkve s Svetim pismom v rokah 17 minut poziral za fotografije. Tuji mediji poročajo, da ni molil.