Brezposelna

FOTO: To je žena policista, ki je ubil Georga Floyda. Nekdanja misica ob ločitvi ne zahteva finančne podpore

R.T.
2. 6. 2020, 16.39
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 10.20
Deli članek:

Nekdanjega policista Dereka Chauvina je po umoru temnopoltega Georga Floyda zapustila tudi žena. Nekdanja misica je sedaj brezposelna, vendar od moža ne želi in ne zahteva finančne podpore.

Profimedia
Kellie Chauvin

Spomnimo:

Profimedia
Nekdanji policist Derek Chauvin.

Policist Derek Chauvin je 25. maja v Minneapolisu umoril temnopoltega 46-letnika Georga Floyda tako, da je slabih devet minut s kolenom pritiskal na njegov vrat in to je nadaljeval tudi po tem, ko je Floyd že očitno padel v nezavest. Včeraj objavljeni izsledki zdravstvene preiskave so potrdili, da je Floyd umrl zaradi zadušitve. 

Kmalu potem ko je na splet pricurljal video Floydove smrti, so se pretekli teden v več mestih v ZDA sprožili protesti. Tri dni po umoru, natančneje 28. maja, pa je Derekova soproga 46-letna Kellie Chauvin, ogorčena nad moževim dejanjem, vložila vlogo za ločitev. 

Dereka je Kellie spoznala, ko je delala kot radiologinja v bolnišnici. Poročila sta se leta 2010, čez nekaj dni bi par praznoval deseto obletnico poroke. Pred dvema letoma se je Kellie udeležila tekmovanja za Mrs. Minnesote, lepotnega tekmovanja za starejše kandidatke, in pometla s konkurenco. 

45-letna diplomirana radiologinja je v bolnišnici v Minneapolisu delala kar 13 let, nazadnje pa je bila zaposlena v agenciji za nepremičnine. Čeprav je trenutno brezposelna, pa je v javnost pricurljala informacija, da od moža po ločitvi ne želi in ne zahteva plačevanje finančne podpore. Par sicer nima skupnih otrok, Kellie ima iz prejšnjega zakona dva.