Kontaminiran test

Resnica o najmlajšem umrlem za covid-19 v Avstraliji razjezila prebivalce

G.G.
2. 6. 2020, 08.53
Posodobljeno: 2. 6. 2020, 09.16
Deli članek:

Ko je prejšnji torek v rudarskem mestu Blackwater v avstralski zvezni državi Queensland umrl 30-letni Nathan Turner, so oblasti sporočile, da gre za najmlajšo žrtev novega koronavirusa. Zdaj se opravičujejo zaradi pomote.

Facebook
Nathan Turner je bil star 30 let.

Turner ni umrl zaradi bolezni covid-19. Sploh ni bil okužen z novim koronavirusom. Izkazalo se je, da je bil prvi test, ki je pokazal, da je okužen, kontaminiran. Obdukcija je dokončno potrdila, da ni bil okužen, umrl pa je zaradi »komplikacij« zaradi drugih zdravstvenih težav, ki so ga pestile že dlje časa.

Novica o smrti 30-letnega moškega zaradi koronavirusa je zagnala alarm v mestu. Oblasti so na »žarišče« domnevnega izbruha virusa poslale zdravnike. Vse, ki so bili v stiku s Turnerjem, so poslali v karanteno, začeli so testirati prebivalce, preiskovali pa so tudi, kako je virus zašel v to mesto.

Včeraj se je premierka Queenslanda Annastacia Palaszczuk opravičila družini pokojnega in tudi prebivalcem Blackwaterja, ki so kljub temu jezni zaradi nespretnega ravnanja oblasti.