Preiskava v teku

Poskus uboja pri Novem mestu: odjeknili streli, 34-letnico odpeljali v bolnišnico

S.R.
30. 5. 2020, 12.43
Posodobljeno: 30. 5. 2020, 12.53
Deli članek:

Spor je prerasel v grožnje, nato so odjeknili streli.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Novomeški policisti so bili včeraj ob približno 19.30 obveščeni o streljanju v Brezju, kjer naj bi bila ena oseba poškodovana. Na kraj se je odpravilo več patrulj in policistov posebne policijske enote, o dogodku pa so obvestili tudi regijski center za obveščanje, sporoča Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto.

Prve ugotovitve kažejo, da je najprej prišlo do spora med več osebami, sledile so grožnje, nato je zapelo tudi strelno orožje, natančneje pištola. V preiskavo so se vključili tudi kriminalisti, o dogodku pa sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Iz PU Novo mesto še sporočajo, da so zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja pridržali 32-letnega moškega, reševalci pa so na kraju nudili pomoč poškodovani 34-letnici, ki so jo nato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Po oskrbi je bolnišnico že zapustila, njene poškodbe so lažje, a vse okoliščine še niso znane.

Osumljenec za orožje sicer nima orožne listine, tudi sicer pa so ga policisti v zadnjih letih zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi zoper življenje in telo obravnavali kar štiriindvajsetkrat. Več informacij o dogodku bo znanih po zaključku policijske preiskave.