Vešč preživetja v divjini

V Španiji na lovu za Rambom

J.P.
28. 5. 2020, 14.47
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 14.54
Deli članek:

Osumljeni je očitno vešč preživetja v naravi. Za petami so mu že tri mesece.

Profimedia
Iščejo ga tudi iz zraka (fotografija je arhivska).

Droni, helikopterji, infrardeče kamere, … tako so bili primorani svoje prijeme zaostriti španski varuhi postave, ker jim še ni uspelo prijeti skrivnostneža, ki v vasice vpada iz svojih gorskih zatočišč. Stvari so šle celo tako daleč, da so vpoklicali posebno enoto, ustvarjeno za spopadanjem z zdaj že razpuščeno paravojaško teroristično organizacijo, znano kot ETA.

Preživetja v divjini vešči neznanec, ki so ga španski mediji poimenovali requenski Rambo, najpogosteje pleni po istoimenski občini v pokrajini Valencija, torej Requeni.

Vozila karambolira

Trimesečno prizadevanje za njegovo prijetje se je znašlo v višji prestavi, potem ko je oborožen oropal vinogradnika.

Bradati mož v kamuflažnih oblačilih sicer krade hrano iz praznih hiš in lega k počitku v počitniške domove. Iščejo ga od 28. februarja, ko so ga prepoznali kot osumljenca v treh krajah avtomobilov. Pod častjo mu ni niti jemanje talcev niti pretenje s strelnim orožjem, kar so na svoji koži izkusili policist in par v vili v Requeni, ki jo je oropal.

Najhuje jo je verjetno odnesla njegova zadnja žrtev, v katero je iz svoje šibrovke dvakrat ustrelil naboje, k sreči slepe. Lastnik vinograda Juan Jose Martin je bil prepričan, da bo umrl, tako pa je le ostal brez svojega terenskega vozila. Slednje je imelo manj sreče – osumljenec ga je karamboliral. Tako konča večina prevoznih sredstev, ki si jih prisvoji.

Tako se glasi uradni opis osumljenca: moški, star od 35 do 40 let, vitek, visok od 165 do 175 centimetrov, izrazitega nosu. Je temnih las in temne polti ter govori špansko brez naglasa. Oblasti okoliške prebivalce pozivajo, da se z osumljencem, če ga opazijo, ne soočajo.