Toronto

Med podjetji za avtovleko se je razpasel kriminal, policija aretirala 20 ljudi, ovadila več sto

B.K.
26. 5. 2020, 19.12
Posodobljeno: 26. 5. 2020, 19.16
Deli članek:

Avtovleka je težak biznis.

CTV News Toronto
Eden v seriji požganih vlečnih tovornjakov.

Industrija avtovleke na območju kanadske metropole Toronto, je v zadnjih letih postala žarišče organiziranega kriminala. Kanadska policija je v zadnji akciji proti kriminalnim združbam v industriji avtovleke poimenovani operacija Platinum aretirala 20 ljudi in vložila na stotine ovadb, poroča britanski časnik The Guardian.

"Zaradi konkurence na vlečnem trgu je prišlo do umorov, poskusov umorov, streljanja, napadov, požigov, groženj in premoženjske škode," je dejal policijski komandir Mike Slack. Po policijskih informacijah naj bi številna vlečna podjetja izdajala "napihnjene" račune raznim avtomehaničnim delavnicam, klinikam za fizioterapijo in podjetjem za izposojo vozil, vsi vpleteni pa bi na tak način prišli do nepoštene koristi. Ob tem naj bi vozniki večkrat uprizarjali nesreče, da bi dobili denar od zavarovalnic.

Z operacijo Platinum so kanadski policisti pričeli februarja letos, v preiskavah pa so zasegli večje količine denarja in prepovedanih drog v vrednosti milijona in pol kanadskih dolarjev. Policija je prav tako zasegla 40 kosov strelnega orožja. V okviru preiskave so policisti vložili dve ovadbi za umor, v zvezi z nasilno smrtjo voznika Soheila Rafipourja, ki je bil umorjen pred svojim domom decembra 2018.

Kriminal pri podjetjih za avtovleko ni v Kanadi sicer nič nenavadnega. Podobno preiskavo so kanadski policisti namreč zaključili pred slabim letom dni, v njej pa so uspeli pred roko pravice pripeljati 70 pokvarjenih tovornjakarjev.