Je kaj na tem?

Trump televizijskega voditelja obtožuje umora asistentke

B.K.
25. 5. 2020, 17.13
Posodobljeno: 25. 5. 2020, 17.16
Deli članek:

Nekdaj je bil njegov prijatelj, zdaj ga obtožuje umora njegove asistentke.

Profimedia
Joe Scarborough in Mika Brzezinski, slavni voditeljski par.

Ameriški predsednik Donald Trump in televizijski voditelj ter nekdanji republikanski kongresnik Joe Scarborough sta si bila med Trumpovo kampanjo precej blizu. Danes temu ni več tako. Trump in Scarborough sta se skregala že vsaj pred tremi leti, ko je Trump na twitterju objavil žaljivko na račun Scarboroughove žene Mike Brzezinski. Zapisal je, da krvavi zaradi svežega "dviga obraza" - kirurškega postopka za pomlajevanje obraza.

A nedavno je Trump nekdanjega prijatelja napadel neposredno. Javno ga je obtožil umora njegove asistentke Lori Klausutis, ki se je v pisarni kongresnika ubila leta 2001. Lori so našli 20. julija 2001 ob osmi uri zjutraj, za njeno mizo v Scarboroughovi pisarni na Floridi. Patologi so med obdukcijo ugotovili, da je imela počeno lobanjo, a so zaključili, da je bila njena smrt nesrča. Lori naj bi namreč imela nediagnosticirane težave s srcem, zaradi česar je izgubila zavest in med padcem z glavo trčila v rob mize.

Čeprav preiskava ni obremenila Scarborougha, je Trump konec tedna tvitnil: "Udarec v glavo? Truplo najdeno pod njegovo mizo? Hitro zapustil kongres? O tem se na Floridi veliko pogovarjamo. On [Scarborough] je norec. In ima nizko priljubljenost. Kopljite dalje, uporabite forenzično znanje."

Reuters
Donald Trump

To ni prvič, da je Trump na twitterju nekdanjega prijatelja obtožil umora. Leta 2017 je zapisal: "Bo [televizija] NBC umaknila nepriljubljenega Joea Scarborougha zaradi "nerešenega primera", ki se je zgodil na Floridi? Raziščite!"

V nedeljo pa je tvitnil: "Veliko interesa po tej zgodbi o psihopatu Joeu Scarboroughu. Mlada maratonka naj bi kar omedlela v njegovi pisarni, se z glavo udarila v mizo in umrla?"

Scarborough in žena se na Trumpove tvite nista odzvala, je pa Mika pretekli teden ustanovitelja Twitterja Jacka Dorseyja pozvala, naj predsedniku Trumpu ukine račun na družbenem omrežju. Oba zakonca sicer na twitterju aktivno objavljata novice o slabem odzivu ameriške administracije na epidemijo koronavirusa v državi.