Na grškem otoku Krf

Serijski posiljevalec v begu pred policijo padel s klifa in si zlomil hrbtenico

R.T.
25. 5. 2020, 09.04
Posodobljeno: 25. 5. 2020, 12.16
Deli članek:

Roki pravice se tokrat ni izognil.

Facebook
Dimitris Aspiotis v baru, kjer je delal in opazoval turistke.

47-letni Dimitris Aspiotis je leta 2010 na grškem otoku Krf posilil najmanj štiri britanske državljanke. Turistke je zvlekel v gozd, jih napadel z nožem in oropal. Do grozljivih posilstev je prišlo nedaleč stran od priljubljenega lokala, ki se nahaja v vasici Kavos, kjer je bil Aspiotis zaposlen.  Leta 2010 so ga zaradi napadov prijeli in leta 2012 obsodili na 52 let zaporne kazni. 

Aspiotisa so obsodili tudi zaradi treh posilstev med leti 1997 in 2005. Kmalu zatem, ko so ga izpustili, je leta 2010 s svojimi grozodejstvi nadaljeval.

Julija lani so ga zaradi vzornega vedenja izpustili, potem ko so grške oblasti pozvale k znižanju zapornih kazni. Po poročanju nekaterih medijev se je Aspiotis vrnil na delo v bar, le nekaj mesecev zatem, ko je zakorakal na svobodo, je spet udaril.

Zaradi utemeljenega suma, da je ta mesec napadel 34-letno Albanko, so ga iskali policisti. V petek so ga le našli v mestu Lefkimmi na Krfu, vendar se Aspiotis ni želel zlahka predati. Podal se je v beg pred možmi v modrem ter zgrmel s klifa in omahnil 30 metrov v globino. Pri tem si je zlomil hrbtenico, utrpel je tudi zlom noge in kolka. Pristal je bolnišnici, kjer je sedaj pod budnim očesom policistov.