Ni vedela, da se vse vidi

FOTO: »Prevroči« medicinski sestri, ki je v prosojni halji na široko odpirala oči bolnikov, stopili v bran

R.T.
22. 5. 2020, 12.25
Posodobljeno: 2. 1. 2024, 19.38
Deli članek:

Ruski zdravniki in eden od politikov so stopili v bran medicinski sestri, ki je bila zaradi »neprimernega oblačila« suspendirana.

VK.com
Nadia med delom.

23-letna medicinska sestra, znana zgolj kot Nadia, je izgubila službo v regijski bolnišnici v ruskem mestu Tula, ki se nahaja slabih 200 kilometrov južno od Moskve. Lokalni mediji so takrat poročali, da Nadijina oprava ni bila v skladu standardi oblačenja medicinskega osebja.

Kaj je zbodlo odgovorne v bolnišnici? Nadia je na oddelku, kjer se nahajajo samo bolniki moškega spola, naokoli hodila v prozorni zaščitni halji, izpod katere so zevale le krpice, spodnje hlačke in modrc, ter seveda njena koža. Že takrat jim je pojasnila, da ji je bilo pod polivinilasto haljo, namenjeno zaščiti pred novim koronavirusom, »prevroče.« Hkrati je poudarjala, da ni vedela, da se skozi haljo vse vidi. Zagotovo so to vedeli bolniki. 

Profimedia
Nadia je ostala brez službe.

Sporna je halja, ne pa Nadia

Zdaj so ji v bran stopili ruski zdravniki in Vitalij Milonov, član stranke Združena Rusija. »V nobenem primeru je ne bi smeli kaznovati, strogo sem proti,« je dejal za časnik Komsomolskaya Pravda. Anastazija Vasiljeva, vodja neodvisnega sindikata Zveze zdravnikov, je že napovedala, da bodo Nadiji pomagali v boju proti odgovornim. Priznala je sicer, da je bila medicinska sestra odeta v »problematično« opravo, a poudarila, da bi morala zgražanje izzvati sama zaščitni halja, ki da je povsem neustrezna. »Prvič, protikužno oblačilo nikoli ni prozorno, izdelano pa mora biti iz povsem drugega materiala. Pozornost moramo od njenega spodnjega perila preusmeriti v haljo, ki ne izpolnjuje ustreznih standardov,« je pojasnila.

Profimedia
Nadia je ostala brez službe.