Denar ležal na tleh

Ko so se fijakali po podeželju, jih je sredi ceste pričakalo milijon dolarjev

S.R.
20. 5. 2020, 08.08
Posodobljeno: 20. 5. 2020, 08.29
Deli članek:

Mislili so, da gre za smeti, vreči pobrali s ceste in nadaljevali pot proti domu.

Caroline County Sheriff’s Office
Bogata najdba.

David in Emily Schantz iz okrožja Caroline County v ameriški zvezni državi Virginia sta v soboto skupaj z dvema sinovoma sedla v svoj poltovornjak, tako imenovani »pickup«, in se odpravila na vožnjo po podeželju, da se nekoliko naužijeta narave. Za volanom je sedela Emily. Kot je pojasnila za lokalno televizijsko postajo WTVR, podružnico bolj znane mreže CBS, je v nekem trenutku povozila vrečo, ki je ležala kar sredi ceste. Misleč, da gre za smeti, jo je zalučala na zadnji tovorni prostor, ob tem pa nekaj metrov stran uzrla še eno vrečo. Pograbila je še to in pot nadaljevala. 

Vsebino so preverili šele doma, ko so osupli obnemeli pred ogromno količino gotovine. »V vreči so bile manjše plastične vrečke, na katerih je pisalo `bančni trezor`.« O najdbi so nemudoma obvestili šerifov urad. Izkazalo se je, da sta vreči skrivali skoraj milijon ameriških dolarjev gotovine (dobrih 900.000 evrov). Pristojni organi zadevo še preiskujejo, a se domneva, da je denar pripadal poštni službi, ta pa bi ga morala odpeljati v banko. Policija je medtem že ugotovila, kam je bil denar namenjen, a še vedno ugotavlja, kako se je znašel sredi ceste. Več informacij zaenkrat niso razkrili. 

Scott Moser, prvi šerif v okrožju, je za WTVR pojasnil, da je njuno pošteno dejanje »izjemno« in da upa, da bo družina deležna zajetne nagrade. Emily je na drugi strani poudarila, da so zgolj storili »tisto, kar je prav.«