Težko pričakovani začetek

FOTO: Cel svet gleda Bundesligo: prazne tribune, drugačno slavje igralcev, razkuževanje žoge

G.G./STA
16. 5. 2020, 19.40
Posodobljeno: 16. 5. 2020, 20.27
Deli članek:

Po koronapremoru so med najmočnejšimi ligami prvi na zelenice stopili nogometaši v Nemčiji.

Profimedia
Slavje ob Haalandovem golu.

Najbolj pričakovan je bil derbi Porurja, med Borussio iz Dortmunda in Schalkejem. Varovanci Luciena Favreje so z napadalno in hitro igro povozili preveč statične rivale. Prvi zadetek na tekmi je dosegel norveški najstniški zvezdnik Erling Haaland.

Profimedia
Razkuževanje žoge.

Svojega desetega gola na deveti tekmi po prihodu v bundesligo ni praznoval tako kot običajno. Pred praznimi tribunami, ko se je na igrišču slišala vsaka izrečena beseda, je namesto običajnega objemanja in drugih podobnih oblik čestitk le na kratko nekajkrat pomigal z rameni in zgornjim delom trupa naprej in nazaj, obkrožen s soigralci z metrom razdalje med njimi. Na tem mestu dodajmo, da se igralci med prekinitvami, ob kotih in prostih strelih, pa tudi med igro, še naprej tesno pokrivajo, vlečejo za majice in dihajo drugemu za ovratnik.

Profimedia
Na Signal Iduna Parku, ki je običajno zasedenih vseh 82.000, je bilo za le izvedbo tekme nujnih okrog 300 oseb.

V Leipzigu je prvi gol v 34. minuti za goste zabil Manuel Gulde. Yussuf Poulsen je izenačil v 77. minuti. Po izjemni podaji  Kevina Kampla, ki je po več kot šestih mesecih premora igral vso tekmo, je Danec zadel z glavo. Nekdanji slovenski reprezentant je zaradi poškodbe gležnja nazadnje igral 9. novembra.

Profimedia
V resnih dvobojih je fizična distanca neresna. Tako je Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach) poskušal ustaviti Filipa Kostića (Eintracht Frankfurt).

Reuters
Navijači Dortmunda so si tekmo ogledali po televiziji.

Fortuna Düsseldorf in Paderborn sta se razšla brez golov, doma pa sta izgubili ekipi Hoffenheima, Hertha je zmagala s 3:0, in Augsburga z 1:2 proti Wolfsburgu.

Profimedia
Kaj so gledali v Moskvi? Bundesligo!

Profimedia
Na klopi Fortune iz Düsseldorfa.

Reuters
Neprimeren poljub Dedrycka Boyate.