Hotel Paka

Karanteno v Velenju bosta jutri zapustili še zadnji osebi

B.K./STA
18. 4. 2020, 20.17
Posodobljeno: 18. 4. 2020, 20.18
Deli članek:

Velenjski hotel Paka v nedeljo zapuščata še zadnji osebi, ki sta tam v karanteni. Hotel bodo nato zaprli in temeljito razkužili, v ponedeljek pa ga vrnili lastniku, je za STA povedala tiskovna predstavnica regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Zahodno Štajersko Petra Bezjak Cirman.

Bobo
Hotel Paka v Velenju, kamor so v karanteno namestili 42 ljudi, je v brezplačno uporabo ponudil kitajski lastnik Gorenja Hisense.

Še naprej pa deluje karantena v postojnskem hotelu Epic, kjer je še 17 oseb. Kot je za STA povedal poveljnik regijskega štaba CZ za Notranjsko Sandi Curk, je karanteno v petek zapustila ena oseba in danes še ena, sta pa ponoči prišli dve novi osebi.

Curk je povedal še, da so uspeli pridobiti dve hotelski nastanitvi, ki ju bodo v prihodnje namenili za tiste slovenske državljane, ki se vozijo na delo v Postojno iz drugih regij in se morajo vsak dan vračati domov. Tako jim želijo prihraniti čas in napor za pot.

Na Notranjskem trenutno nimajo težav z okužbami z novim koronavirusom po domovih za ostarele. Na delo se je vrnila tudi zaposlena iz postojnskega doma starejših Talita kum, ki je zbolela. Zato so v domu ponovno odprli tudi kuhinjo, kjer sedaj samostojno pripravljajo obroke za svoje varovance.

Več težav se po Curkovih besedah obeta v prihodnje, ko bodo v številnih podjetjih ponovno zagnali proizvodnjo, starši pa bodo med delovnim časom morali svoje majhne otroke pustiti same doma. V celotni regiji sedaj s prostovoljci zagotavljajo varstvo za do 30 otrok.