Finančna kriza

Nemški živalski vrt bi lahko bil primoran ene živali hraniti z drugimi

A.S.
15. 4. 2020, 09.05
Posodobljeno: 15. 4. 2020, 09.14
Deli članek:

Koronakriza prinaša daljnosežne posledice. Trpijo tudi živali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Živalski vrtovi, ki med velikonočnimi prazniki privabijo veliko obiskovalcev, so tokrat samevali. 

Direktorica Neumünster živalskega vrta, ki se nahaja na severu Nemčije, pa je posvarila, da bodo zaradi zmanjšanega obsega finančnih sredstev tam morda primorani hraniti ene živali z drugimi. "Sestavili smo seznam živali, ki so kot prve na vrsti za zakol," je povedala direktorica Verena Kaspari in dodala, da bi bila to zadnja možnost. Hkrati je izpostavila, da tudi to ne bi rešilo finančne krize, v kateri se je znašel živalski vrt

Tjulnji in pingivini potrebujejo velike količine svežih rib. "Če pride do tega, živali raje evtanaziram, kot da stradajo," je povedala Kasparijeva in ocenila, da bodo finančni prihodki v vrtu letos upadli za 175 tisoč evrov. 

Nemška zveza živalskih vrtov opozarja, da živalski vrtovi ne morejo hibernirati in znižati svojih stroškov. Živali morajo biti še vedno oskrbljene, nahranjene, tropske ograde pa morajo biti ogrevane. 

Organizacija Freedom for animals pa je izpostavila, da je ravno kriza, v kateri so se znašli ljudje in posledično tudi živali, razlog, zakaj živalski vrtovi sploh ne bi smeli obstajati. "Živali se nikoli ne bi smele znajti v takšnem položaju," so opozorili na družbenem omrežju Facebook.