PRevrnjen kanu

Na dnu zaliva našli še truplo Kennedyevega pravnuka

G.G.
9. 4. 2020, 08.02
Posodobljeno: 9. 4. 2020, 08.06
Deli članek:

Potapljači so v sredo našli še truplo 8-letnega Gideona McKeana, pravnuka nekdanjega pravosodnega ministra ZDA Roberta Kennedyja.

STA
Gideon McKean in njegova mama.

Mrtvega fanta so našli v osem metrov globokem delu zaliva Chesapeake, ki je tri kilometre oddaljen od naselja Shady Side v Marylandu, kjer sta bila z materjo nastanjena v času koronske samoizolacije. 41-letno Maeve Kennedy Townsend McKean so našli mrtvo že v ponedeljek.

Kaj se je zgodilo? Maeve in njen sin Gideon sta te dni živela pri materi oz. babici. V četrtek sta si podajala žogo na obali. Ko je žogo odneslo v morje, sta sedla v kanu in odveslala za žogo. Lahkotno opravilo, na prvi pogled. Pihal je veter, valovi so bili vse višji in tok močan. David McKean, Maevin mož in Gideonov oče, je za CNN povedal, da je kanu odnašala proti odprtemu morju, v nekem trenutku pa se je prevrnil.

Prazen kanu so našli v četrtek zvečer po lokalnem času. Iskanje se je nadaljevalo, v ponedeljek so tako našli truplo Maeve, včeraj pa še njenega sina.

Maeve McKean je bila pravnica na položaju izvršne direktorice Pobude za globalno zdravje pri univerzi Georgetown, kjer se je ukvarjala s svetovnim zdravjem in človekovimi pravicami. Pred tem je bila profesorica na mestni univerzi New Yorka.