Priskočil na pomoč

Putin bo "prvi liniji" razdelil več kot 120 milijonov evrov

A.S.
8. 4. 2020, 18.11
Posodobljeno: 8. 4. 2020, 18.16
Deli članek:

Ruski predsednik Putin je izplačilo mesečnih dodatkov zdravstvenim delavcem napovedal, potem ko je bilo med medicinskim osebjem potrjenih več kot tisoč okužb.

Reuters
Putin na obisku v moskovski bolnišnici.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napovedal dodatek za vse zdravstvene delavce na "prvi liniji" v boju proti novemu koronavirusu. Putin je izplačilo dodatkov napovedal, potem ko je bilo med zdravstvenimi delavci potrjenih več kot tisoč okužb. 

Predsednik je prav tako javnost pozval k strpnosti v izolaciji, ki je nujna, da bi se upočasnilo širjenje okužbe. "Za večino je življenje med štirimi zidovi temno. Napredek v boju proti okužbi je odvisen od naše discipline in odgovornosti," je povedal Putin in dodal, da se zaveda, kako pomembno je v teh trenutkih medicinsko osebje. Obljubil je, da bo za vse na prvi liniji namenil deset milijard rubljev (kar je približno 122 milijonov evrov) za mesečne dodatke.

Zdravniki, ki so zdravijo obolele s covid-19 bi dobili dodatnih 80 tisoč rubljev na mesec (975 evrov), medtem ko bi medicinske sestre in reševalci dobili med 25 tisoč (304 evre) in 50 tisoč rubljev (609 evrov) dodatka. 

V Rusiji so v sredo sicer potrdili 1175 novih okužb z novim koronavirusom, vseh okuženih naj bi bilo doslej 8672, medtem ko je zaradi bolezni covid-19 umrlo 63 ljudi.