Svet

Trump: WHO je res zamočila

A.S./STA
7. 4. 2020, 18.52
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump je danes očital Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), da je "zamočila" pri odzivu na izbruh novega koronavirusa in da je bila preveč pod vplivom Kitajske. Zagrozil je še, da bodo ZDA preučile sredstva, ki jih namenjajo organizaciji.

Profimedia
"WHO je res zamočila," je tvitnil ameriški predsednik.

"WHO je res zamočila," je tvitnil ameriški predsednik. Nadaljeval je, da je organizacija, čeprav večino sredstev prejme od ZDA, precej orientirana na Kitajsko. "To bomo podrobneje preučili," je dodal.

Kritičen je bil tudi do po njegovem napačnih nasvetov WHO. "Na srečo sem že zgodaj zavrnil njihov nasvet, naj ostanejo naše povezave s Kitajsko odprte. Zakaj ste nam dali tako napačno priporočilo?" je še zapisal.

Trump je sicer v začetku leta hvalil Kitajsko zaradi njenega obvladovanja izbruha koronavirusa, so pa bile ZDA tudi med prvimi, ki so ukinile letalske povezave s Kitajsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ZDA se borijo z obsežnim izbruhom covida-19. Doslej se je z novim koronavirusom okužilo okoli 370.000 ljudi, umrlo pa jih je okoli 11.000.