Ob primerjavi jutranjih številk pa se je število okuženih v primerjavi s ponedeljkom zmanjšalo za 3,4 odstotka.

Po podatkih avstrijskega ministrstva za socialne zadeve so do 15. ure potrdili 12.519 primerov novega koronavirusa, največ na Tirolskem, in sicer 2835. Covidu-19 je do zjutraj podleglo 234 ljudi, 4046 oseb pa je ozdravelo.

Ob primerjavi jutranjih podatkov, ko je število potrjenih okužb znašalo 12.332, je razvidno, da je število okuženih v upadu. Od ponedeljka do danes zjutraj je namreč ozdravelo 583 ljudi, na novo pa so do jutra potrdili 332 okužb, do 15. ure je bilo teh 519.

Tudi na Tirolskem so bolj optimistični. Deželni glavar Tirolske Günther Platter je opozoril, da je porast novih okužb v zadnjih 24 urah bil manjši od petih odstotkov, ozdravelo pa je 184 oseb. Po njegovi oceni imajo sedaj na voljo dovolj kapacitet v bolnišnicah.

V Avstriji ob tem tudi nekatera mesta in dežele razmišljajo o odpravi nekaterih ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa. Potem ko je avstrijski kancler Sebastian Kurz napovedal postopno omilitev po veliki noči, nameravajo v Salzburgu med drugim prihodnji teden spet odpreti parke in igrišča.