Po okužbi

Zdravstveno stanje Borisa Johnsona se je poslabšalo, sprejeli so ga na intenzivno nego

A.S./STA
6. 4. 2020, 21.29
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 21.42
Deli članek:

Britanskega premierja Borisa Johnsona so sprejeli na oddelek intenzivne nege.

Reuters
Johnson je na oddelku intenzivne nege.

Britanskega premierja Borisa Johnsona, ki je zbolel za covidom-19, so danes sprejeli na oddelek intenzivne nege, so uradno sporočili na Downing Streetu. Kot so pojasnili, se je zdravstveno stanje premierja popoldne poslabšalo, zato so ga po nasvetu zdravnikov preselili na oddelek za intenzivno nego, poroča BBC.

Sporočili so še, da je Johnson zunanjega ministra Dominica Raaba prosil, naj ga nadomešča, kjer bo to potrebno.

Britanski dnevnik The Times je že danes poročal, da je Johnson v bolnišnici St. Thomas blizu Westminstrske palače in da mu dovajajo kisik. The Guardian je medtem spomnil, da je že minuli teden poročal, da je premier bolj resno bolan, kot je pripravljen priznati sam ali drugi predstavniki vlade, pa tudi, da so ga pregledali zdravniki, ki so zaskrbljeni zaradi njegovega dihanja. Downing Street je te navedbe zanikal.

Minuli petek sporočil, da dela od doma

55-letni Johnson je 27. marca sporočil, da ima blage simptome okužbe s koronavirusom, da se je umaknil v samoizolacijo in da dela od doma. Minuli petek je nato v videosporočilu na twitterju objavil, da se počuti bolje, da pa ima še vedno manjše simptome, povišano telesno temperaturo, in da bo zato še naprej ostal v samoizolaciji.

V soboto je njegova noseča partnerka Carrie Symonds tvitnila, da je teden dni v postelji s simptomi koronavirusne bolezni 19, da pa se ji stanje izboljšuje.