Mračno

Vojska bo trupla odvažala tudi v Španiji

B.K./STA
28. 3. 2020, 14.41
Posodobljeno: 28. 3. 2020, 14.55
Deli članek:

V Španiji je v zadnjih 24 urah za koronavirusno boleznijo 19 umrlo 832 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupno število umrlih se je s tem povzpelo na 5690. Okuženih je glede na podatke španskega zdravstvenega ministrstva že prek 72.000 ljudi.

Profimedia
V Španiji vojska že več dni pomaga pri razkuževanju ulic in drugih nujnih opravilih.

V Španiji, ki jo je pandemija koronavirusne bolezni 19 hudo prizadela, bo pri prevozu trupel žrtev covida-19 pomagala vojska, je danes sporočilo špansko ministrstvo za zdravje. Vojska bo pri tem sodelovala ves čas izrednih razmer.

Španska vojska bo tako priskočila na pomoč pri odvažanju posmrtnih ostankov zaradi hitrega naraščanja števila umrlih ter zato, ker delavci pogrebnih zavodov zaradi pomanjkanja zaščitne opreme marsikje ne prihajajo več ponje. V Madridu so oblasti kot začasno mrtvašnico za smrtne žrtve covida-19 uporabile drsališče.

Za podoben ukrep kot Španija se je pred časom odločila tudi Italija, ki jo je pandemija najhuje prizadela.

Število okuženih in smrtnih žrtev novega koronavirusa narašča, čeprav je v Španiji že od 14. marca v veljavi karantena, ki močno omejuje gibanje prebivalcev. Španski parlament je sicer v noči na četrtek izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.