Pri sosedih

Na Hrvaškem zabeležili četrto žrtev virusa, potrjeno okuženih 635 ljudi

B.K./STA
28. 3. 2020, 13.15
Posodobljeno: 28. 3. 2020, 13.22
Deli članek:

V Pulju je za koronavirusno boleznijo 19 umrla 92-letnica, ki je postala četrta žrtev te bolezni na Hrvaškem. Doslej so okužbo potrdili pri 635 ljudeh, so sporočili na današnji novinarski konferenci v Zagrebu.

Profimedia
Zagreb

Od petka se je število okuženih povišalo za 49, je na dopoldanski tiskovni konferenci nacionalnega štaba za civilno zaščito povedal hrvaški minister za zdravje Vili Beroš. Pojasnil je, da večina na novo okuženih prihaja z ene mikrolokacije, za katero so uveljavili posebne epidemiološke ukrepe, da bi preprečili širjenje okužbe v regiji.

19 bolnikov na ventilatorjih, ena oseba je v kritičnem stanju

Na ventilatorjih je 19 obolelih s covidom-19, ena oseba je v kritičnem stanju, je dejala vodja zagrebške infekcijske klinike Alemka Markotić. Doslej so na Hrvaškem laboratorijsko testirali nekaj manj kot 5000 vzorcev. 45 ljudi je že ozdravelo.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je povedal, da ne načrtujejo zaostrovanja ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. Od danes so lahko odprte specializirane trgovine v okviru tržnic, pa tudi gradbene trgovine na območjih Zagreba in krapinsko-zagorske županije, ki sta bili najbolj prizadeti v potresu prejšnji teden.