Zadnja dva smrtna primera covida-19 so zabeležili v Spodnji Avstriji, kjer sta umrla 77-letni moški in 83-letna ženska.

Največ potrjenih okužb ima Tirolska, 1460, sledita Zgornja Avstrija s 1024 in Spodnja Avstriji z 799 potrjenimi okužbami. Na avstrijskem Štajerskem so potrdili 633 okužb, na avstrijskem Koroškem 168. Najmanj okužb z novim koronavirusom, 89, so doslej potrdili na Gradiščanskem.

Po besedah avstrijskega ministrstva za zdravje Rudolfa Anschoberja je doslej slabih 89 odstotkov okuženih imelo mile bolezenske znake in so okrevali v domači oskrbi.

V Avstriji je tako v sredo 630 bolnikov s covidom-19 potrebovalo bolnišnično zdravljenje. 90 oseb so zdravili na intenzivnih oddelkih, je še poročal časnik.

V Srbiji covid-19 zahteval še dve življenji

V Srbiji sta ponoči zaradi bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, umrli še dve osebi, kažejo podatki ministrstva za zdravje na spletni strani Covid19.rs. Skupno je doslej umrlo šest ljudi.

Zadnji žrtvi sta 80-letnik in 62-letnica, ki sta oba imela kronične bolezni.

Iz Srbije so v sredo poročali o največjem dnevnem porastu okuženih - 81, skupno 384. Od izbruha virusa 6. marca so testirali skupno 1161 ljudi.

Predstavniki države so napovedali možnost popolne izolacije nekaterih mest in občin, kot tudi okrepitev testiranj, da bi zajezili širjenje koronavirusa.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v sredo povedal, da preučujejo uvajanje novih ukrepov za Beograd, Niš in Valjevo. Izpostavil je, da je Beograd največje žarišče virusa v državi. Po podatkih na spletni strani Covid19.rs so v srbski prestolnici do srede potrdili 158 okužb, v Nišu 40, v Valjevu pa 38.