Za okužbo naj bi izvedela šele po prihodu

Starejši par, okužen s koronavirusom, vkorakal v prodajalno bencinskega servisa

R.T.
26. 3. 2020, 07.43
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 08.37
Deli članek:

Pravita, da sta za okužbo izvedela šele, ko sta pripela na bencinski servis.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na eno od bencinskih postaj v Zagrebu je v torek zvečer prišel starejši par, 72-letnik in njegova 70-letna soproga, poroča hrvaški portal 24sata. Vstopila sta v prodajalno in zaposlenega prosila za ključe od stranišča. Potem ko sta jih tudi dobila, se je moški odpravil v sanitarije, soproga pa je medtem počakala v avtomobilu. Ker je bil ta parkiran na napačnem mestu, jo je zaposleni prosil, naj ga premakne, a glej ga zlomka, 70-letnica ni imela vozniškega izpita. Moški se je v stranišču zadržal približno 40 minut, soproga pa se je po njegovem povratku odpravila v prodajalno, da bi vrnila ključe. V tistem trenutku se je tam nahajal tudi en od hrvaških policistov, ostal je odprtih ust. Ženska je namreč zaposlenemu povedala, da sta z možem pozitivna na koronavirus ter da naj čim prej razkuži ključ.

Policist je takoj poklical na telefonsko številko policijske postaje, kjer dela in tamkajšnje infekcijske klinike, da bi izvedel, ali so pri starejšemu paru res potrdili okužbo. Dobil je informacijo, da so par tistega dne res testirali, test pa je pokazal, da sta pozitivna na koronavirus. Ženska je pri tem trdila, da sta šele po prihodu na bencinski servis, ko ju je poklicala zdravnica, izvedela za okužbo.

Par so takoj prepeljali na infekcijsko kliniko, bencinski servis pa so zaprli in ga razkužili. Zaposlene so kasneje tudi testirali, ker so bili njihovi testi negativni, niso pristali v samoizolaciji.