A po besedah tiskovne predstavnice WHO Margaret Harris je še prezgodaj govoriti o preobratu.

Po podatkih, objavljenih v ponedeljek zvečer, je v Italiji od nedelje umrl 601 človek, skupno pa je v državi število mrtvih naraslo na 6077. To je bil drugi dan zapored, da so v tej najhuje prizadeti državi zaradi pandemije zabeležili upad smrtnih žrtev. Število potrjenih okužb je naraslo na 63.927. Doslej je ozdravelo 7432 bolnikov.

Harrisova je danes še dejala, da je po svetu po drugi strani število okužb z novim koronavirusom in umrlih čez noč strmo naraslo. WHO naj bi nove podatke objavila danes. Po podatkih organizacije je bilo v ponedeljek zvečer po svetu 335.000 potrjenih okužb z novim koronavirusom in 15.000 smrtnih žrtev. Univerza John Hopkins medtem danes govori že od 385.000 primerih in 16.000 mrtvih.

Po besedah Harrisove je 85 odstotkov novih okužb v ZDA in Evropi, od tega približno polovica v Evropi. Z nedelje na ponedeljek je število potrjenih okužb po svetu poskočilo za več kot 40.000, ta rekord pa bi lahko kmalu padel, je dejala predstavnica WHO. Porast števila novih okužb gre po njenih besedah po eni strani pripisati temu, da se izvaja vse več testiranj, obenem pa kaže, da se okuži vedno več ljudi.